المقادير
كوب و نصف دقيق
رشة ملح
كوب سكر
نصف كوب زيت
كوب سفن ابممكن استبداله بماء بارد بس السفن بتخلي الطعم هايل
كوب سكر
نصف كوب زيت
كوب سفن ابممكن استبداله بماء بارد بس السفن بتخلي الطعم هايل
معلقة كبيرة كاكاو
معلقة صغيرة بيكنج صودا كربونات الصوديوم او الكربونة
معلقة صغيرة بيكنج صودا كربونات الصوديوم او الكربونة
و2 معلقة صغيرة فانيليا
الطريقة
الطريقة
نشعل الفرن على 180 درجة او حرارة اقل من المتوسط
تنخل المكونات الجافة اولا الدقيق , الملح , البيكنج صودا , الفانيليا , الكاكاو
يخلط السكر مع الزيت ثم يضاف السفن اب و نحلط جيدا حتى تمتزج المكونات
تضاف المواد الجافة بالتدريج الي الخليط السابق و تقلب حتى تمتزج المكونات جيدا
يصب الخليط في قالب مدهون بالزيت و مرشوش بالدقيق او مكن تصب في قوالب الكب كيك زي ما تحبي نضع القالب في الفرن في الرف الاوسط و ما نفتحش خالص غير بعد20 دقيقة تقريبا و لو الوش كان متماسك و قلبها لسه ما استواش نغطي الوجه بفويل و نسيبها تكمل سوا
بتاخد حوالي من 30 - 40 دقيقة في الفرن نطلعها و نسيبها تبرد خالص و بعدين نزينها
تنخل المكونات الجافة اولا الدقيق , الملح , البيكنج صودا , الفانيليا , الكاكاو
يخلط السكر مع الزيت ثم يضاف السفن اب و نحلط جيدا حتى تمتزج المكونات
تضاف المواد الجافة بالتدريج الي الخليط السابق و تقلب حتى تمتزج المكونات جيدا
يصب الخليط في قالب مدهون بالزيت و مرشوش بالدقيق او مكن تصب في قوالب الكب كيك زي ما تحبي نضع القالب في الفرن في الرف الاوسط و ما نفتحش خالص غير بعد20 دقيقة تقريبا و لو الوش كان متماسك و قلبها لسه ما استواش نغطي الوجه بفويل و نسيبها تكمل سوا
بتاخد حوالي من 30 - 40 دقيقة في الفرن نطلعها و نسيبها تبرد خالص و بعدين نزينها
التزيين
استخدمت حلوى الماء
دي عبارة عن سكر بودرة تضاف اليه قطرات ماء بالتدريج حتى نحصل على قوام لزج قليلا و يصب على الكيكة بعد ان تيرد الكيكة تماما
زينت بشرائح فراولة و صبيت عليها من حلوى الماء و قدمتها مع فراولة عليها حلوى الماء ايضا
0 comments:
Post a Comment