المقادير
كوب و نصف دقيق
رشة ملح
و2 بيضة
و2 بيضة
نصف معلقة صغيرة فانيليا
كوب سكر
معلقة صغيرة بيكنج صودا بيكربونات الصوديوم او الكربونة
ربع معلقة صغيرة بيكنج بودر
رشة قرفة
ثلثين كوب زيت
كوب كوسا مقشرة و مبشورة
الطريقة
كوب سكر
معلقة صغيرة بيكنج صودا بيكربونات الصوديوم او الكربونة
ربع معلقة صغيرة بيكنج بودر
رشة قرفة
ثلثين كوب زيت
كوب كوسا مقشرة و مبشورة
الطريقة
نخفق البيض مع السكر حتى يبيض الخليط
نضيف الزيت مع الاستمرار في الخفق
تضاف المواد الجافة ( الدقيق , البيكنج صودا , البيكنج بودر , الفانيليا ) بعد نخلها الي الخليط السايق
نضيف الكوسا و نستمر في الخفق حتى يمتزج الخليط
تصب الكيكة في صينية مدهونة بالسمن و مرشوشة بالدقيق و توضع في فرن مسخن مسبقا على 180 في الرف الاوسط و لا يفتح عليها الا بعد مرور 20 دقيقة تقريبا
الكيكة بتاخد حوالي من 30 _ 45 دقيقة في الفرن و لو لاقينا الوش احمر و الكيكة لسه ما استوتش بنغطي الوش بفويل و نسيبها تكمل سوا
تخرج الكيكة ن الفرن و تترك لتبرد تماما ثم يرش الوجه بالسكر البودرة
0 comments:
Post a Comment