المقادير
مقدار3كوب دقيق
و2 معلقة كبيرة بيكنج بودر
و4 بيضات في درجة حرارة الغرفة
معلقة صغيرة فانيليا
ثلاثة ارباع كوب سمن
و1 كوب سكر
و1 كوب لبن سائل
ملون طعام احمر
رقائق الشوكولاته _ استخدمت هيرشي العادية مش النصف محلاة
الطريقة
يخفق البيض مع السكر جيدا حتى يصبح الخليط كريمي
يضاف السمن الي الخليط مع الاستمرار في الخفق
يضاف الدقيق و البيكنج بودر و الفانيلياو ابعد نخلهم الي الخليط السابق على دفعات
يضاف كوب اللبن و يقلب الخليط حتى يمتزج تماما
نضيف ملون الطعام الاحمر _ استخدمت البودر و ضيفت منه حوالي نصف معلقة تقريبا _ او ممكن تضيفي من اللون لحد ما تحصلي على درجة اللون المطلوبة
تضاف رقائق الشوكولاته حوالي 2 ملاعق طعام تقريبا و تقلب مع الخليط
نضع قالب الكيك في فرن سابق التسخين في الرف الاوسط على حرارة 180 و ما نفتحش على الكيك الا بعد من 15 _ 20 دقيقة
نحرج الكيك من الفرن و تترك لتهدا قليلا ثم نضع قليل من رقائق الشوكولاته على الوجه
تزيين الجوانب
يضاف السمن الي الخليط مع الاستمرار في الخفق
يضاف الدقيق و البيكنج بودر و الفانيلياو ابعد نخلهم الي الخليط السابق على دفعات
يضاف كوب اللبن و يقلب الخليط حتى يمتزج تماما
نضيف ملون الطعام الاحمر _ استخدمت البودر و ضيفت منه حوالي نصف معلقة تقريبا _ او ممكن تضيفي من اللون لحد ما تحصلي على درجة اللون المطلوبة
تضاف رقائق الشوكولاته حوالي 2 ملاعق طعام تقريبا و تقلب مع الخليط
نضع قالب الكيك في فرن سابق التسخين في الرف الاوسط على حرارة 180 و ما نفتحش على الكيك الا بعد من 15 _ 20 دقيقة
نحرج الكيك من الفرن و تترك لتهدا قليلا ثم نضع قليل من رقائق الشوكولاته على الوجه
تزيين الجوانب
عدد 2 مغلف دريم ويب خفقتهم مع ربع كوب لبن بارد تقريبا و ضفت حوالي ربع معلقة من اللون الاخضر البودر و قلبت كويس و زينت الجوانب
لو بتستخدمي الالوان السائلة حطي الاول نقطتين و قلبي و لو محتاجة تزودي درجة اللون زودي نقطة بنقطة
لو بتستخدمي الالوان السائلة حطي الاول نقطتين و قلبي و لو محتاجة تزودي درجة اللون زودي نقطة بنقطة
0 comments:
Post a Comment