موس التونه بصوص الكزبره والشبت


المقادير

علبتين من التونه الناعمه
ليمون
كزبره خضراء
مسطرده
علبه سمك انشوجه من النوع الجيد
ملح
حزمه شبت
عصير ليمونتين
سيمون فيميه شرائح

الطريقه

نضع علبه التونه مصفاه من الزيت والمياه الخاصه بها ونضيف لها الملح وعصير الليمون وحبات الانشوجا
ونضربهم في الكبه ناعمه قوي
نبطن سلطانيه بالسمون فيميه ثم نضع موس التونه في المنتصف ونقلبها في منتصف الطبق

ونحضر الصوص

معلقتين من المسطرده مع الكزبره الخضراء والشبت
مع عصير ليمونتين + حبات من الانشوجه وملعقتين زيت زيتون
ونضربهم في الخلاط حتي يصبح الصوص سائل ومتجانس
نصبه علي التونه ونزين بالشبت والكزبره المفرومين ناعم ونقدمه

0 comments:

Post a Comment

Pages

Sample Text