المكونات
نصف كيلو سجق مقطع الواحدة 3 قطع
نص كيلو فراخ مخلية مقطعة مكعبات كبيرةأنا بعملها بالوراك لأنها طرية أوى و النكهة فيها أعلى من الصدور
مصلة مقطعة مكعبات
فلفلة حمرا و فلفلة خضراء
كوب شوربة فراخ
معلقتين زبدة كبار
ملح و فلفل
بقدونس مفروم للتزيين
الطريقة
فى طاسة كبيرة ضعى معلقة زبدة و شوحى فيها السجق ولما يبقى لونه ذهبى أرفعيه فى طبق
شوحى الفراخ فى الطاسة لحد ما يبقى لونها ذهبى و أرفعيها
حطى معلقة الزبدة الثانية و حطى البصل والفلفل المقطع مكعبات ورشى عليهم رشة ملح بس مش كتير عشان السجق أصلاً حادق
قلبلى لحد ما يستوو بس مش يتحمروا
حطى الفراخ والسجق تانى فى الطاسة وقلبى كويس و حطى الشوربة و على النار لحد ما تغلى وبعدين وطى النار شوية و سيبيها تستوى و غطى الطاسة و لما تستوى تمام أرفعى كل المكونات فى طبق التقديم و سيبى الصوص يتكثف شوية لحد ما يصل للقوام اللى تفضليه و صبيه على الطبق و رشى على الوش البقدونس المفروم وبالهنا والشفا قدميه جمب أرز أبيض أو بالشعرية
0 comments:
Post a Comment