المقادير
مقدار1 كيلو جمبرى كبير مقشر مع ترك الزيل
و1/3 كوب عصير ليمون
و4 ملاعق كبار زيت زيتون
و2 فص توم كبار مفرومين
ملح وفلفل اسمر
بقدونس مفروم
الطريقة
فى سلطانية كبيرة اخلطى معا الجمبرى وعصير الليمون ومعلقتين كبار من زيت الزيتون والتوم والملح والفلفل
غطى الاناء واتركيه فى التلاجة لمدة ساعة على الاقل
انشلى الجمبرى من التتبيلة
احضرى مقلاه كبيرة ضعي بها باقى الزيت وابدئي فى تحمير الجمبرى من جميع الجهات حتى ينضج
ضعيه فى طبق التقديم وزينيه بالبقدونس وحلقات الليمون
0 comments:
Post a Comment