المقادير
كيلو سمك فليه
مقدار1/2 كاليمارى مقطع حلقات
جمبرى مقشر ماعادا الديل
ماشروم فريش مقطع حلقات
بصل اخضر حلقات
زبده
علبة كريمه مخفوقه كبيره
التتبيله
ملح
فلفل ابيض
نص كوب عصير برتقال فرش
معلقه صغيره صوص صويا
الطريقه
يتبل السي فود فى التتبيله لمده ساعه ثم نأتى بطاسه تيفال ونسيح الزبده ننشل السمك من التتبيله ويحمر السمك على الوجهين مده دقيقه على نار حاميه
ثم نضعه فى طبق وناتى بالجمبرى نفس الطريقه والكالمارى بعد تحميرهم نضعهم على جنب
فى نفس الطاسه والزبده نحمر الماشروم والبصل الاخضر حتى يدبل نضع قليل من التتبيله عليهم ويغلى مده دقيقه واحده
ثم نفرشهم فى صينيه ونرص فوقهم السمك والجمبرى والكاليمارى
ونرج علبة القشده المخفوقه جيدا ونضعها فوقهم بالتساوى
وندخلها الفرن تغلى 10 دقائق ثم نرفعها فوق ليحمر الوجه
ونقدم جنبها ارز ابيض او احمر
0 comments:
Post a Comment