براونى الشوكولاته


المقادير

مقدار120 جرام شيكولاتة خام مبشورة
و1/2 كوب زبدة
و1 كوب سكر
و1 ملعقة صغيرة فانيليا
و2 بيضة
و3/4 كوب دقيق
و1/4 ملعقة صغيرة ملح

مقادير الجناش

مقدار30 جرام شيكولاتة خام مبشورة
و1/3 كوب كريمة
و1 ملعقة كبيرة زبدة


الطريقة

اولا سخنى الفرن على 325 درجة
حركى رف الفرن للمنتصف
احضرى قال مربع 20 سم وادهنيه بالزبدة خفيفا
فى حمام مائي ذوبى معا الزبدة والشيكولاته حتى يذوبو تماما
ابعدى الاناء بعيدا عن الحرارة ثم ضيفى للخليط السابق السكر وقلبي جيدا
بعد كده ضيفى الفانيليا والبيض واحدة واحدة واخلطى جيدا بعد كل اضافة
بعد ذلك اضيفى الملح والدقيق وامزجي الجميع جيدا
صبي الخليط السابق فى القالب واخبزيهم لمدة 25 دقيقة
او الى ان ينضج تماما
اخرجيه من الفرن و اتركيه يبرد


لعمل الجناش

ضعى الشيكولاتة المبشورة فى اناء استانلس متوسط
فى اناء صغير وعلى نار متوسطة قومى بتسخين الكريمة والزبدة
حتى يبدأو فى الغليان
صبى الكريمة الساخنة فوق الشيكولاتة المبشورة وامزجيهم مع بعض جيدا حتى تذوب الشيكولاته كلها
اتركى الخليط السابق ليبرد ويصبح بدرجة حرارة الغرفة
ثم صبيه فوق البراونيز
ممكن تضعى البراونيز بالثلاجة وتقديميها باردة اوم ممكن تقدم كما هى

0 comments:

Post a Comment

Pages

Sample Text