كيكه ايس كريم الكابوتشينو


القاعده

16 بسكوت قمح بالشوكولاته مثل دايجستف مثلا
3 ملاعق سكر
كوب لوز كامل
نص كوب زبده طريه

مقادير صوص الشوكولا


نص كوب كريمه مخفوقه
ربع كوب كورن سيرب
ثلثى كوب شوكولاته خام
فانيليا
رشه ملح

مقادير ايس كريم القهوه

2 كوب كريمه مخفوقه
كوب لبن
ملعقه كبيره بودره نسكافيه
ربع كوب اسبرسو مطحون
فانيليا
عصى قرفه واحده
نص كوب كبير سكر
صفار 4 بيضات

مقادير ايس كريم الشوكولاته

3/4 كوب سكر
3 ملاعق كبيره ماء
كوب كريمه مخفوقه
كوب لبن
6 صفار بيضات كبيره
رشه ملح

الطريقه

1-للقاعده حمى الفرن على 350 f وبعدين اطحنى البسكوت مع السكر واللوز فى الخلاط ثم اضيفى الزبده واخلطى جيد
2- ضعى العجينه فى صينيه متحركه القاعده ثم اخبزيها لمده 12 دقيقه ثم دعيها تبرد تماما

الايس كريم القهوه

اخلطى كوب كريمه مع اللبن والقهوه والاسبرسو وعصى القرفه والفانيليا وضعيهم على نار هاديه ولكن لا تغليهم
فى اناء اخر اضربى صفار البيض مع السكر واثناء الخفق اضيفى اللبن الساخن بالتدريج وقلبى بملعقه خشب ثم اعيديهم للنار حتى يغلط القوام فصفيه
اخقى الكوب التانى من الكريمه ثم قلبيهم مع بعض ثم ضعيهم على القاعده ودخليهم الفريزر

الايس كريم الشوكولاته

اغلى نص كوب سكر مع الماء على النار بدون ان تقلبيهم حتى يشقر لون السكر
اطفى النار وقلبى فيهم اللبن والكريمه وقلبى بالمضرب السلك ثم اعيديهم للنار حتى يغلظ قوامه ويذوب تماما
اخفقى ربع كوب السكر مع صفار البيض ورشه الملح حتى يتخن ولونه يصبح فاتح
اخلطى الاثنين مع بعض ثم قلبى على النار الهاديه بملعقه خشب حتى يثخن
صفيه فوق الشوكولاته الخام المبشوره وقلبى حتى تذوب ثم ضعيه فى الفريزر
للصوص قلبى على النار الكريمه مع الكورن سيرب حتى قبل ان يغلى على طول اضيفي الشوكولاته والملح والفانيليا وقلبى حتى يذوبوا
طلعى القاعده بالايس كريم بعد ما تجمد وضعى عليها الايس كريم التانى ثم صوص الشوكولات
لوجمد صوص الشوكولاته قبل استعماله ذوبيه فى المايكروويف
بعدما تجمد الكيكه مررى سكينه عريضه مسخناها على النار حول حواف الكيكه ثم افتحى جوانب الصينيه
ممكن وضع الصوص قبل التقديم مباشره

0 comments:

Post a Comment

Pages

Sample Text