كيكة القرع العسلي ( اليقطين )


المقادير

مقدار2 كوب دقيق
رشة ملح
و2 كوب سكر
و2 كوب قرع عسلي
و4 بيضات 
معلقة صغيرة فانيليا
كوب و نصف زيت
نصف معلقة صغيرة بيكنج صودا ( بيكربونات الصوديوم او الكربونة )
معلقتين و نصف صغيرة بيكنج بودر
ممكن اضافة جوز مفروم ( عين الجمل ) مع المكونات السابقة تقريبا معلقتين طعام و لو مش متوافر ممكن الاستغناء عنه

الطريقة
 
تجهيز القرع العسلي
تقشر ثمرة القرع و تقطع مكعبات و توضع في صينية و تغطى بالفويل و ندخلها الفرن _ بدون مانضيف ماء او سكر الي القرع هو حينزل ميته و حيستوي منه فيه _ تقريبا حوالي نصف ساعة و يكون استوي
بعد مايستوي نضربه في الكبة او الخلاط لحد ما يتجانس و نستخدمه في الوصفة
يضرب البيض مع السكر ثم نضيف الزيت ثم المكونات الجافة ( الدقيق , رشة الملح , البيكنج صودا , البيكنج بودر ) و اخيرا القرع العسلي المهروس و نقلب حتى يمتزج الخليط جيدا
يصب الخليط في صينية مدهونة بالسمن و مرشوشة بالقيق و يوضع في فرن مسخن مسبقا على حرارة 180 درجة لمدة حوالي من 30 -45 دقيقة حتى تنضج _ لا يفتح الفرن على الكيكة الا بعد 20 دقيقة تقريبا _
اذا احمر الوجه و الكيكة لم تنضج يغطي الوجه و تترك حتى تنضج ترفع من الفرن و تترك لتبرد تماما ثم تزين

التزيين

ثلاثة ارباع كوب سكر بودرة , معلقة طعام زبدة بدرجة حرارة الغرفة , قليل من اللبن البارد السائل
يضرب السكر مع الزبد و يضاف اللبن ( يمكن ربع كوب او اقل ) حتى نحصل على القوام المطلوب و يوضع على الكيكة بعد ان تبرد الكيكة تماما و يزين الوجه بالجوز عين الجمل

0 comments:

Post a Comment

Pages

Sample Text