صوابع الجرانولا


المكونات

2 كوب شوفان
كوب لوز محمص مكسر قطع كبيرة
كوب جوز هند الشرائح
نصف كوب جنين القمح محمص
3 معالق كبار زبدة بدرجة حرارة الغرفة
ثلثين كوب عسل
ربع كوب سكر بنى فاتح
معلقة صغيرة فانيللا
ربع معلقة صغيرة ملح
نصف كوب تمر قطع صغيرة
نصف كوب مشمشية مقطعة قطع صغيرة
نصف كوب وشنة أو زبيب

الطريقة

فى طاسة كبيرة على النار حمصى الشوفان قليلاً بدون أضافات لمدة دقيقتين وقلبى طول الوقت ثم أرفعيه من الطاسة فى بولة كبيرة
فى نفس الطاسة تحمر شرائح جوز الهند بنفس الطريقة حى يصبح لونها ذهبى و ترفع مع الشوفان ويوضع معهم جنين القمح واللوز المحمص
فى كسرولة صغيرة على النار توضع الزبدة مع العسل والسكر البنى والملح وتطهى على النار لمدة دقيقة على نار متوسطة وتقلب مع باقى المكونات فى البولة الكبيرة ويضاف إليهم التمر والمشمشية والوشنة أو الزبيب وتقلب المكونات جيداً وثصب فى صينية سيليكون للخبز أو صينية مبطنة بورق ألومينيوم وتخبز فى فرن ساخن من 25 إلى 30 دقيقة و تبرد تماماً قبل تقطيعها لصوابع ممكن تغمسيها بشوكولاتة ذائبة أو تؤكل هكذا مع الشاى أو تكسر نع فاكهة و زبادى و تحفظ فى برطمان محكم الغلق فى مكان بارد بالهنا والشفا

0 comments:

Post a Comment

Pages

Sample Text