المقادير
مقدار2 ملاعق كبيرة زبدة
فصين ثوم
ملعقة صغيرة زنجبيل مبشور
ربع ملعقة صغيرة يانسون حب
الطريقه
نذوب الزبدة و نضيف لها الثوم و الزنجبيل و نحركهم دقيقتين، بعدين نضيف اليانسون و نحرك لحد ما تطلع ريحته بدون ما يتحمر لأنه يحترق بسرعة و يصبح طعمه مر
نجيب تشكيلة من الخضار مقطعة قطع صغيرة بطاطس-جزر-كوسا-زهرة-بروكلي-بصل أخضر-فلفل بارد-فاصوليا خضراء
نص ملعقة صغير كركم
نص ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
نص ملعقة صغيرة كمون
ملح-فلفل أسود-فلفل أحمر
ربع كوب دقيق
4 اكواب ماء
مكعب ماجي
ربع كوب كريمة
نضيف الخضار و البهارات للاناء و نقلب دقيقتين، بعدين نضيف الدقيق و نحرك لحد ما تتغطى الخضار بالكامل
نشوح دقيقتين ثم نضيف الماء ونقلبهم جيدا
بعدين نرجع الاناء للنار و نضيف مكعب الماجي و نغطيه ونخليه يغلي على نار هادية تقريباً ربع ساعة لحد ما تثقل الشوربة
نضربها فى الخلاط ونرجعها النار تغلى مره ثم نظبط ملحها ونزينها بالبقدونس
بعدين نرجع الاناء للنار و نضيف مكعب الماجي و نغطيه ونخليه يغلي على نار هادية تقريباً ربع ساعة لحد ما تثقل الشوربة
نضربها فى الخلاط ونرجعها النار تغلى مره ثم نظبط ملحها ونزينها بالبقدونس
0 comments:
Post a Comment