المقادير
لحمه اسمها بيت الكلاوى 5 قطع
بصله متوسطه مفرومه ولا مقطعه مش عارفه ( مضروبه فى الكبه يعنى )
ملعقه صغيره ملح
ملعقه صغيره فلفل او اقل من المعلقه كمان (يعنى تخلى البصله غامقه كده )
نصف ليمونه
شويه خل صغيرين (ممكن نقول ملعقه صغيره )
قشره بصله
سمنه ملعقه صغيره
فحمه صغيره
الطريقه
اول حاجه طبعا هنخلط كله و نقلب اللحمه فيهم
و نسيبها فى التلاجه من باليل لوقت الغدا تانى يوم
و نسيبها فى التلاجه من باليل لوقت الغدا تانى يوم
لما نيجى نبدا هنشيل البصل من اللحمه و نحطها فى صينيه تيفال و نحط عليها كوب ماء على نار هاديه و نغطى الصينيه
بعدين كل ما الماء ينشف نحط كوب كمان و نعمل الموضوع ده لمده ساعه
فى الوقت ده هنجهز حاجتين
قشره البصله ندهنها سمنه
قشره البصله ندهنها سمنه
و نولع الفحمايه على النار
و بعد مرور الساعه هيكون الماء نشف خالص نفضل نقلب فى اللحمه 10 دقائق كده علشان تحمر و تتشوى شويه
و بعد مرور الساعه هيكون الماء نشف خالص نفضل نقلب فى اللحمه 10 دقائق كده علشان تحمر و تتشوى شويه
و
بعد ما تحمر و تبقى تمام نحط قشره البصل فى وسط الصينيه و نحط عليها
الفحمه و نطفى النار و نغطيها 5 دقائق هتديها ريحه تجنن كانك شاويه اللحمه
بالظبط
0 comments:
Post a Comment