اللحمة المشوية

المقادير

  لحمه اسمها بيت الكلاوى 5 قطع
  بصله متوسطه مفرومه ولا مقطعه مش عارفه ( مضروبه فى الكبه يعنى )
  ملعقه صغيره ملح
  ملعقه صغيره فلفل او اقل من المعلقه كمان (يعنى تخلى البصله غامقه كده )
  نصف ليمونه
  شويه خل صغيرين (ممكن نقول ملعقه صغيره )
  قشره بصله
  سمنه ملعقه صغيره
 فحمه صغيره
 
الطريقه
 
اول حاجه طبعا هنخلط كله و نقلب اللحمه فيهم
و نسيبها فى التلاجه من باليل لوقت الغدا تانى يوم
لما نيجى نبدا هنشيل البصل من اللحمه و نحطها فى صينيه تيفال و نحط عليها كوب ماء على نار هاديه و نغطى الصينيه
بعدين كل ما الماء ينشف نحط كوب كمان و نعمل الموضوع ده لمده ساعه
فى الوقت ده هنجهز حاجتين
قشره البصله ندهنها سمنه
و نولع الفحمايه على النار
و بعد مرور الساعه هيكون الماء نشف خالص نفضل نقلب فى اللحمه 10 دقائق كده علشان تحمر و تتشوى شويه
 
 
 
 و بعد ما تحمر و تبقى تمام نحط قشره البصل فى وسط الصينيه و نحط عليها الفحمه و نطفى النار و نغطيها 5 دقائق هتديها ريحه تجنن كانك شاويه اللحمه بالظبط
 

0 comments:

Post a Comment

Pages

Sample Text