كيش لورين


المقادير
 
مقدار كيش لورين 2 كوب دقيق عدد 1 بيضة مقدار ملح وفلفل 2 معلقه زبدة مقدار لبن او ماء للعجن عدد 3بيض 1/2 كوب كريمة 150 جرام جبنة جودة مقطعة 100 جرام رومى مدخن مقطع مقدار مكعبات فلفل الوان

 
التحضير

اولا العجينة(الفطيرة):
نضع على الدقيق البيضة والزبدة ورشة خفيفة من الملح والفلفل ونعجنها باليد ونضيف اللبن لو احتاجت لحد ما تتكون عندنا عجينة متماسكة ثم نتركها ترتاح بعد تغطيتها طبعا
بعد ما ترتاح نفردها بالنشابه على شكل فطيرة ونضعها فى صينية مدهونة بمادة دهنية ويكون سمكها نص سم
ثانيا تجهيز الحشو:
نضع البيض وعليه الكريمة ومكعبات الجبنة (ممكن نستخدم جبنة شيدر او اى نوع متوفر لديك)والرومى المدخن ومكعبات الفلفل الالوان ونقلبهم مع بعض بالملعقة مع رشة ملح وفلفل
قبل ما نضع الحشو على الفطيرة نخرم الفطيرة بالشوكة ليخرج منها الهوا ولا تنتفخ
ثم نضيف الحشو ونفرده على الفطيرة .
الطبخ: نضعها فى الفرن لحد ما تستوى.

ملاحظات معلقتين الزبدة المستخدمين فى العجينة يكونوا بدرجة حرارة الغرفة

0 comments:

Post a Comment

Pages

Sample Text