السمبوسك


عجينه السمبوسك

3كوب دقيق
و1معلقةخميرة
و2بيضة
و1معلقة سكر
ونصف معلقة ملح
ونصف كوب لبن
و2معلقة زبدة
ورشة فلفل اسود
وقليل من الماء على حسب العجين

الطريقه
 
الاول نعجن الدقيق مع الزبدة والزبدة بتكون فى درجة حرارة المطبخ حتى تتمكس الزبدة مع الدقيق كويس
ثم الملح والبيض بذوبة مع اللبن علشان يكون مذاب ولايوجد بة تكتلات اثناء العجن واضيفة ونعجن
ثم نضيف الخميرة المذابة فى كمية بسيطة من الماء والسكرونعجن
والحشوة المفضلة بالنسبة لى اللحمة المعصجة وفى نهاية سواها مع البصل اضيف الطماطم المقطعة لكن لحم الطماطم دون البزور وكسبرة خضراء ونكمل تشويحة خفيفة ثم نفردالعجينة ونضع بها الحشوة ونغلقها باليد او باستخدام عجلة السمبوسك وترص
ويمكن دهن الوجة بقليل من صفار البيض واللبن وتدخل الفرن على درجة حرارة 200
ولكن لو حبيتو تقلى فتكون طريقة العجينة كالاتى:حوالى من 2الى 3كوب دقيق
ونصف معلقة ملح
ورشة فلفل اسود
وماء حسب العجن
وتحشى وتقطع وتفلى وبتكون روعة بصراحة وبالهنا والشفا
 

0 comments:

Post a Comment

Pages

Sample Text