كفته البرغل الصيامى



المقادير

مقدار2/1 كجم برغل
و2/1 كجم بطاطس مسلوقة
و كمون - ملح

للحشو

3حبات طماطم- 3بصلات متوسطة- 3حبات فلفل رومي-250 جم مشروم-ملح وفلفل



الطريقة

انقعي البرغل مدة لا تقل عن اربع ساعات
قشري البطاطس المسلوقة واهرسيها جيدا ثم اعجنيها مع البرغل واضيفي لها قليل من الملح والكمون

تحضير الحشو

قطعى الطماطم والبصل والمشروم والفلفل الرومي الى قطع صغيرة وارفعيهم على النار وضيفي الملح والفلفل وقلبي الى ان تتبخر الماء شكلي العجينة الى كور صغيرة في حجم البيضة(مع الاحتفاظ بيدك مبللة حتى لا تلتصق العجينة بيدك) وبالابهام فرغي مكان للحشو واحشيها ثم اغلقيها ودببيها من الطرفين
وحسب الرغبة ممكن تقليها بعد وضعها في بقسماط او تدخليها الفرن

0 comments:

Post a Comment

Pages

Sample Text