بيكاتا البطاطس

 
نحضر البطاطس ونعسلها جيدا وتقشر وتقطع طرنشات سميكة شوية وتسلق نصف سلقة ونعمل الخليط الاتى: دقيق وبيضة او اتنين حسب كمية البطاطس وملح وفلفل وكسبرة خضراء مفرومة وشوية شبت وشوية زعتر وشوية روزمارى وشوية جبنة رومى مبشورة ونعملها مثل العجينةباستخدام شوية لبن وتكون ليست بسائلة وليست بسميكة بتكون وسط ونغمس فيها شرائح البطاطس وتقلى فى الزيت والزيت لايكون غزير حتى لاتخرج منى الطبقة الخارجية وتقدم مع سلطة بالجبنة او مع سلطة باباغنوج وفى فكرة تانى كمان حلوة ممكن نعمل شرائح البطاطس رفيعة ومابين كل شريحتين نضع شريحة جبنة شيدر لايت يعنى شريحة بطاطس وشريحة جبنة شيدر فى المنتصف وشريحة بطاطس اخرى وهذة الاكلة ممكن تكون بيكاتا صيامى وذلك باستخدام الماء فى عمل العجينة بدلامن اللبن والغاء البيض وبالتالى يكون لدينا بيكاتا صيامى تقدم مع سلطة خضراء وبالهنا والشفا

0 comments:

Post a Comment

Pages

Sample Text